skip to Main Content

Golf

10 minuters promenad från Grönhögen Resort ligger en av Sveriges bästa golfbanor, Grönhögens GK. Här kan ni spela på en unik linksbana som är ritad av Pierre Fulke. Banan ligger perfekt invid vattnet och har en underbar layout. Öland har 8 golfbanor med blandade karaktärer.

Fyren Långe Jan

4 km från Grönhögen Pensionat ligger Långe Jan. Fyren är 42 meter och med det också Sveriges högsta fyr. Den är byggd 1785. Fyren är öppen för besökare och bjuder på en fantastisk utsikt över havet.

Capellagården

Capellagården grundades 1960 av möbelprofessor Carl Malmsten. Hantverksskicklighet och konstnärligt uttryck är skolans kännetecken. Besök deras doftande rosengård och örtagård.

Trollskogen

Trollskogen är ett naturreservat som ligger på Ölands nordöstra spets. Här hittar du ett naturrum och strövstigar där du kan studera kulturhistoriska lämningar som t.ex. förhistoriska gravar, rösen och stensättningar. På uddens östra strand återfinns vraket efter skonaren Swiks som strandade 1926

Borgholm

Ta en dagsutflykt och strosa runt lite på gatorna i Borgholm. Ta en fika, släng ett öga i affärerna eller ät en bit mat på någon av restaurangerna.

Badplats

500 meter från pensionatet ligger Prästviken. Här kan ni bada och sola. Prästviken är en lugn och trevlig badplats.

Vindsurf

Vindsurfa kring Ölands södra udde som brukar kunna leverera bra vindar och rätt förutsättningar för en härlig session.

Fågelskådning

Endast 4 km från Grönhögen ligger en av Sveriges främsta platser för fågelskådning. Här finns också en fågellokal med hela 377 arter noterade i området. Fågelstationen grundades redan 1946 och vi är stolta över att bibehålla världens längsta obrutna fångstserie.

Ölands Djurpark

Vill ni göra en trevlig dags utflykt ska ni åka till Öland Djurpark. Här kan ni njuta av en rolig och trevlig dag tillsammans. Här finns mycket att göra förutom att bara titta på djur.

Glasbruk

Åk till något av de kända glasbruken på Öland och prova på att blåsa era egna glas. Här kan ni njuta av en trevlig vistelse hela familjen.

Back To Top